Dráva Szövetség | H-8851 Gyékényes József A. u. 1. 2017. 08. 19. (Saturday)
NYELV VÁLTÁS
TURIZMUS
Vízitúra

Kitűnő vízitúrázási lehetőségeket biztosít a Mura és a Dráva folyók gyosfolyású vize és a csodálatos környezet. Mindkét folyó határvíz és védett terület is, így megfelelő engedélyek bírtokában lehet csak túrákat szervezni a folyón. A Mura folyó esetében a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől (Szombathely Vörösmarti u. 2.) és a Zala Megyei Rendőr-főkapitánységtól (H-8900 Zalaegerszeg Balatoni u. 4.) aki értesíti a horvát felet is. A Dráva folyó esetében a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől (H-7621 Pécs, Papnövelde u. 13.) és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól (H-7400 Kaposvár Szent Imre u. 14/c ), aki a horvát felet szintén értesíti. Amennyiben a Murán indulva a Dráva folyón is szeretne valaki túrázni, mind a négy felsorolt helyről be kell szereznie az engedélyeket.

Túrákat végzett vízitúra-vezetőkkel szükséges lebonyolítani, hiszen a két folyó nem veszélytelen. A Dráva Szövetség által szervezett magasszintű képzéseken végzett vezetőket bátran ajánljuk. Ők bonyolítják az engedélyek megszerzését és hajókat és egyéb felszereléseket is biztosítanak, illetve igény esetén gondoskodnak meleg vacsoráról és fedett szállásról is.

A Mura folyón a túra Muraszemenyéről (45 fkm) indul. A következő kikötő Molnáriban (14 fkm) van. Mindkét helyen a sátrazáson kívül van lehetőség fedett szállás, fürdési lehetőség és melegétel igénybevételére is. A következő kikötőhely Őrtilos (236 fkm), ahol a Mura a Drávába folyik. A Dráván továbbá Vízváron (191 fkm), Barcson (152 fkm), Szentborbáson (133 fkm), Drávasztárán (116 fkm), Vejtiben (98 fkm) vannak kikötési és szálláshelyek, a végállomás pedig Drávaszabolcson (78 fkm) van.

Generálási idő: 0.04 másodperc - 10 lekérdezés 212,341 egyedi látogató