Dráva Szövetség | H-8851 Gyékényes József A. u. 1. 2018. 12. 18. (kedd)
NYELV VÁLTÁS
PARTNEREINK
Természetvédelmi vízitúra-vezető képzés indul
Természetvédelmi vízitúra-vezető képzés indul

A három hétvégés tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a különféle evezési technikákkal, a vízimentés alapjaival, a legfontosabb természetvédelmi ismeretekkel és minden olyan tudnivalóval, melyek birtokában nyugodtan szervezhetnek, s vezethetnek csoportokat.

A tanfolyamon elismert szakemberek tartják az előadásokat, mind elméletben, mind gyakorlatban: - a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának oktatója - Kele Attila, vadvízi kajak-kenu oktató - Lelkes András Muramenti TK vezetője - Toldi Miklós, a Dráva Szövetség elnöke
Képzési napok: 2013. szeptember 14-15., 21-22., 28-29. Valamennyi napon 8-tól 19 óráig, egy órás ebédszünettel. Étkezési és szállás lehetőség a helyszínen biztosított. Szállás faházban és lakókocsiban, vagy hozott sátorban.

A képzés helyszíne: Gyékényes, Kék-tó Kemping. A képzés maximális létszáma 20 fő. A tanfolyamot minimum 15 fő jelentkezése esetén indítjuk el.

A program:

Szeptember 14-15. Kéktó Kemping

Elméleti oktatás
Evezéstechnika, hajózási szabályok, vizek osztályozása, elsősegély, vízbőlmentés, stb.

Gyakorlat
Mindezek gyakorlati elsajátítása a kemping melletti Kotró-tóban.

 

Szeptember 21-22. Rába folyó Rábagyarmat (szálláslehetőség Berek-kempingben sátorral. Itt meg lehet nézni a helyet www.berek.vizitura.net )

Gyakorlati oktatás
Vízitúra közben a megfelelő evezéstechnikák, traverzálás, élezés, kiállás, belendülés elsajátítása. Kötéltechnikák, vízbőlmentés gyakorlása.

 

Szeptember 28-29. Kéktó Kemping

Elméleti oktatás
Természetvédelem alapjai, Dráva-Mura élővilága, turizmus, térképészet, stb.

Gyakorlat
Túra a Dráva mellett, túra a Lankóci erdőben.

 

Szeptember 29. délután vizsga

 

A tanfolyamot végzők és sikeresen vizsgát tevők egy plasztikkártya arcképes igazolványt kapnak. A fotókat helyben elkészítjük.

 

A tanfolyam ára 40.000 Ft/fő. Ez nem tartalmazza a szállás az étkezés költségét és az esetleges útiköltséget sem, viszont tartalmazza minden az oktatáshoz szükséges eszközök rendelkezésre állásást, helyszínekre szállítását (több típusú hajó (kajak, kenu, trekk, raft, újraélesztéshez szükséges baba, stb.), mentőmellények, evezők, kötelek, stb.), a vizsga és az igazolvány költségeit.

 

Jelentkezni, s bővebb információt kérni a 30/2645-915-ös telefonon, vagy a dravaszovetseg@t-online.hu e-mail címen Toldi Miklóstól lehet!

Generálási idő: 0.10 másodperc - 10 lekérdezés 249,064 egyedi látogató