Dráva Szövetség | H-8851 Gyékényes József A. u. 1. 2019. 04. 19. (Friday)
NYELV VÁLTÁS
PARTNEREINK
Mura-Dráva-Duna Bioszfére Rezertvátum emléknap
Mura-Dráva-Duna Bioszfére Rezertvátum emléknap

Horvátország Európai Uniós csatlakozásához kapcsolódva a WWF Mediterrán Iroda civil partnerekkel összefogva megrendezi a "Horvát folyók hónapját", Horvátország hét emblematikus folyóján. Ennek a hónapnak záróeseményeként kerül megrendezésre a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum emléknap, "Az európai Amazonas Napja"

A Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum emléknap minden évben július 14-én kerül megrendezésre, amely dátum emléket állít Martin Schneider-Jacobynak (születésnapja), aki hosszú évekig dolgozott e Bioszféra Rezervátum létrejöttéért. Az emléknap megszervezésében fontos szerepet vállalt a Dráva Szövetség és a WWF-Magyarország is.
Az emléknap a Legrad melletti SIP parton, a Mura-Dráva torkolatánál kerül megrendezésre 11 órától. A rendezvényen Magyarországot dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár és Szászfalvi László országgyűlési képviselő és  civilil kapcsolatokért felelős miniszteri biztos képviseli. Horvátorzág  pedig Mihael Zmajlović környezetvédelmi miniszter és Ivan Sabolić Legrad polgármestere képviseli. A hivatalos rendezvényeken túl kulturális és gasztronómiai bemutató, sétahajózás a Dráván, játszóház, stb. várja a vendégeket.

Generálási idő: 0.03 másodperc - 10 lekérdezés 260,130 egyedi látogató